Job centar

Svrha

Glavna je svrha rada Job centra upoznati korisnike s različitim društveno-poduzetničkim aktivnostima radi uključivanja i pripreme korisnika za tržište rada. Nadalje, pomoću različitih testova i praktičnih trening radionica upoznat ćemo interese korisnikate paralelno testirati njihova znanja, vještine i sposobnosti za radno uključivanje na tržište rada. Tako Job centar ima više paralelnih funkcija:

a) detektirati znanja, sposobnosti i afinitete korisnika

b) educirati osobe za rad na više različitih poslovnih funkcija

c) pomoći korisnicima pri samozapošljavanju ili zapošljavanju na tržištu rada.


Dobrodošao

Ako si bio u zatvoru ili kaznionici ili se nalaziš u programu probacije, a osjećaš ili misliš da ti je potrebna podrška i priprema zauključivanje na tržište rada, onda je ovo pravo mjesto za tebe.


Uvjeti

Ključan je uvjet da želiš biti ili postati koristan član društva, da želiš napraviti pozitivan pomak u svome životu i spreman si uključiti se u naš program uz punu ozbiljnost, poštovanje prema drugima u programu i odlučnost da se započeti program i završi. Za vrijeme trajanja programa nije dozvoljeno korištenje psihoaktivnih supstanci (droga), zlouporaba alkohola i počinjenje kaznenih djela. Osoba koja se želi uključiti mora biti tolerantna, spremna raditi u timu s drugima i predana radu na svome životu te postizanju osobnog napretka.


Profesionalna orjentacija

Tim psihologa radit će pojedinačno i grupno s korisnicima te pomoću intervjua, radionica i testiranja doći do personaliziranih povratnih informacija o svakom korisniku. Želja nam je prije svega ohrabriti korisnike jer vjerujemo da svaki pojedinac može biti koristan i produktivan te doprinositi našem društvu. Rezultati rada s našim psiholozima trebali bi pomoći korisnicima pri definiranju osobnih talenata i profesionalnih mogućnosti/afiniteta te ujedno olakšati i usmjeriti korisnike pri izlasku na tržište rada ili ohrabriti ih za samozapošljavanje. Kroz posebno prilagođene radionice korisnici će dobiti i praktične informacije o procesu zapošljavanja te steći vještine predstavljanja potencijalnim poslodavcima (pisanje životopisa, motivacijskog pisma, priprema za intervju).


Oprema i radne aktivnosti

Pored iskusnih mentora Job centar ima svu potrebnu opremu, razne alate, materijale, kalupe i pomoćne materijale te zaštitna sredstva za provođenje praktičnih trening radionica. Sukladno interesima i afinitetima korisnika provodit ćemo sljedeće praktične trening radionice:

- prijevoz osoba s invaliditetom (s ili bez pratitelja)

- izrada mini urbanih vrtova /MUV-a, žardinjera i bio lončanica

- organski uzgoj povrća, začinskoga i ljekovitog bilja te plodonosnog voća

- izrada polutrajnih prerađevina

- knjigovodstvene usluge za društvene poduzetnike i početnike, mentorstvo i savjetovanje

- izrada poslovnih planova, projekata i programa, mentorstvo pri provedbi i pravdanju sredstava

- čišćenjeposlovnih i stambenih prostora

- uređenje okoliša

- suho pranje i poliranje vozila

- kemijsko čišćenje tapeciranih površina

- poslovi uređenja interijera

- građevinski poslovi

Javi nam se

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Izjava o odricanju od odgovornosti: „Stajališta izražena u ovoj publikaciji/programu/izlošku/videu/audio materijalu isključiva su odgovornost udruge STIJENA RESOC i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. “

Izradu internetske stranice sufinancirala Europska unija i iz fonda ESF www.strukturnifondovi.hr