Opis

Kuća koju udruga STIJENA RESOC ima u najmu nalazi se u Zagrebu na adresi Mladice 13. Površina je kuće oko 100m2 - prizemlje, dva kata, dvorište i vrt; to su dnevni boravak, kuhinja, wc, kupaonica i četiri sobe, a maksimalni je kapacitet kuće za šest osoba. U sklopu projekta planirano je opremanje kuće namještajem, bijelom tehnikom, higijenskim potrepštinama i kuhinjom, a adaptaciju kuće planiramo izvršiti sami u suradnji s vlasnikom kuće.

Stambena zajednica


Svrha

Smještaj i mjesto gdje osoba prebiva/živi jedna je od osnovnih socioloških potreba i zato je naša temeljna intencija bila omogućiti smještaj svim korisnicima kojima je to potrebno i uključiti ih u organizaciju strukturiranog vremena i izvršavanje obveza. Naglasak je poticati razvoj međuljudskih odnosa, komunikacije i stjecanje socijalnih vještina kod korisnika.


Uvjeti i pravila

Svakom korisniku u programu bit će dodijeljen mentor. Mentor je osoba koja će brinuti o svukupnom statusu korisnika unutar programa socijalne reintegracije. Mentor nadgleda i u suradnji sa suradnicima i Korisnikom koordinira sve aktivnosti unutar programa, koje se odnose na dobrobit korisnika. Mentor i Korisnik gaje odnos povjerenja, poštovanja i razumijevanja. Mentor je u svakom trenutku dostupan Korisniku. Korisnik se obvezuje da za čitavo vrijeme trajanja programa neće koristiti opojna sredstava, zloupotrebljavati alkohol, kršiti zakon te počiniti kaznena i/ili prekršajna djela. Korisnik će na zahtjev mentora i/ili za to zadužene osobe svojevoljno pristupiti testiranju na urin test vezano uz periodičnu provjeru zlouporabe droga. Korisnik je dužan obavijestiti mentora ukoliko bi zbog svoga zdravstvenog stanja po uputi liječnika bio dužan koristiti psihostimulanse, sedative, narkoanalgetike i sl. Korisnik se obvezuje poštivati ključne vrijednosti udruge STIJENA RESOC navedene u Statutu Udruge.

Sudjelovanje u programu socijalne reintegracije ne plaća se. Korisnik se obvezuje poštivati kućni red, održavati osobnu higijenu i participirati u zajedničkim aktivnostima i obvezama vezanim uz stambenu zajednicu.

Javi nam se

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Izjava o odricanju od odgovornosti: „Stajališta izražena u ovoj publikaciji/programu/izlošku/videu/audio materijalu isključiva su odgovornost udruge STIJENA RESOC i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. “

Izradu internetske stranice sufinancirala Europska unija i iz fonda ESF www.strukturnifondovi.hr